Bager Ole’s Valentins-kage

Ingredienser til 3-4 personer:

Smørdej:

75 g. hvedemel

15 g. flormelis

75 g. koldt smør

Kransekagemasse:

100 g. marcipan

30 g. sukker

20 g. æggehvider

Hindbærcreme:

1½ dl piskefløde

50 g. hindbær

50 g. makroner

Friske hindbær til pynt

En hjerteform på ca. 15-20 cm. i diameter

Fremgangsmåde:

Bland hvedemel, sukker og koldt smør til en fast dej. Rul den ud i ½ cm. tykkelse, så den passer til hjerteformen. Tryk hjertet ud med formen. Læg det på bageplade med bagepapir.

Bland ingredienserne til kransekagemassen, og kom det i en sprøjtepose. Sprøjt hjertets kant med massen hele vejen rundt.

Bag bunden i ca. 10 min. ved 210˚.

Creme:

Pisk fløden stiv. Mos hindbærene og vend dem forsigtigt i fløden sammen med knuste makroner. Fordel cremen over den færdigbagte, afkølede bund. Pynt med et lag friske hindbær over hele kagen.

NB. Hvis der bruges frosne hindbær, skal de dryppes af på et stykke køkkenrulle inden de bruges, da der ellers er for meget saft/vand ved.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar