Bager Ole’s Nøddetærte

Ingredienser:
Smørdej:
150 g. smør
150 g. mel
30 g. flormelis
Mazarinmasse:
50 g. smør
50 g. marcipan
50 g. sukker
2 æg
Nøddemasse:
¼ l piskefløde
125 g. smør
125 g. sukker
125 g. honning
skræl af 1 appelsin, fintrevet
250 g. hele hasselnødder

Fremgangsmåde:
Smørdej:
Ingredienserne blandes på samme tid. Skal stå køligt 20 min. Dejen rulles ud til en stor rund form. Dejen lægges i formen.
Mazarinmasse:
Sukker og marcipan blandes. Smør tilsættes. Æggene skal i et ad gangen under omrøring. Massen fordeles i formen ovenpå smørdejen. Bunden bages ved 200˚ i 15-17 min. til den er brun på toppen. Skal køle af.
Nøddemasse:
Alle ingredienserne, undtaget hasselnødderne, kommes i en gryde og koges 3 min. Tilsæt nødder og kog yderligere i 2 min.
Når massen er kølet af, bliver den smørbar. Massen smøres på den færdig bagte afkølede bund, og skal bage færdig i 10 minutter ved 200˚.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar