Bager Ole’s hvedeknopper

Ingredienser til 16 stk.:
50 g. flormelis
10 g. salt
50 g. gær
1 æg
75 g. smør
5-10 g. kardemomme (ca. 1½-2 tsk.) 
2 1/2 dl lunkent vand
550-600 g. hvedemel

Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne blandes, og dejen æltes blank og smidig ca. 6-10 min. Dejen står 15-20 min. et lunt sted. Form 16 boller og sæt dem tæt på en bageplade. Bollerne efterhæver 45-60 min. et lunt sted under fugtigt klæde.
Bollerne bages 15-20 min. ved 200 grader alm. over og under varme. (Der skal ikke bruges varmluft til gærdej, da bagværket har tendens til at blive tørt.) Når bollerne er afkølet, skæres de igennem. Skiverne ristes i ca. 5 min. ved ca. 230 grader.
Spises med smør, ost, marmelade, pølse og postej.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar