Gammeldags Juleboller med marcipan

Ingredienser til 20-25 boller:

Dej:

375 g. smør

25 g. sukker

500 g. hvedemel

1,25 dl sødmælk

2 æg

50 g. gær

15 g. kardemomme

Marcipanmasse:

125 g. smør

125 g. sukker

125 g. marcipan

Glasur:

350 g. flormelis

20 g. kakao

½ dl varmt vand

Ristede hasselnødder til pynt

Fremgangsmåde:

Dej:

Mælk, gær og sukker opløses. Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i. Æltes i 5 min. Stilles i køleskab 20 min. Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm. Dejen skæres i firkanter på 10×10 cm. På midten i hver firkant lægges ca. 15-20 g marcipanmasse.

Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad. Bollerne stilles til hævning i 1-1½ time et lunt sted. Efter hævning pensles de med æg. Bages i ca. 8-10 min. ved 220 grader. Efter bagning skal bollerne afkøle. Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnødflager.

Marcipanmasse:

Sukker, smør og marcipan røres sammen

Glasur:

Flormelis, kakao og varmt vand røres sammen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar