Tiramisu (Heiberg)

Sprøde kager/’lady fingers’*:(4-6 personer)

5 æggeblommer

100 g. sukker

115 g. hvedemel

5 æggehvider

55 g. flormelis

ekstra stødt melis til at drysse kagerne med

Creme:

3 æggeblommer (pasteuriserede)

100 g. sukker

1/2 stang vanille (kornene)

500 g. mascarpone

1 dl fløde 13%

3-4 dl kold, stærk espressokaffe

4 spsk kaffelikør el. Cognac

Til samling af kagen:

20 ‘lady fingers’ (se opskriften)

kakaopulver til pynt

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 190˚. Beklæd en bageplade med bagepapir. Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål. Stil skålen med æggehviderne til side. Pisk æggeblommerne hvide og skummende med sukkeret. Sigt halvdelen af hvedemelet i massen og vend det sammen med en dejskraber. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt flormelisen lidt efter lidt under piskningen og pisk hviderne stive og blanke. Vend først en smule af hviderne i æggemassen, dernæst resten af melet og til sidst resten af hviderne. Hæld dejen i en sprøjtepose og sprøjt nogle ca. 10 cm lange "fingre". Sørg for rigelig afstand mellem kagerne. Drys lidt stødt melis over kagerne og bag dem straks i ca. 20 min. Lad kagerne køle helt af, før de tages af bagepapiret, og opbevar dem i en kagedåse, til du skal bruge dem.

Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn hvidt og skummende. Kom mascarponen i en skål og rør den forsigtigt med fløde 13%. Der må ikke være klumper i massen. Vend forsigtigt æggeblommemassen i mascarponeblandingen med en dejskraber og kom halvdelen af cremen i et serveringsfad eller skål. Spred det ud i et jævnt lag. Hæld espressoen i en dyb tallerken eller et lille fad og bland kaffelikør eller cognac i. Dyp hurtigt kagerne en efter en i kaffen og læg derefter kagerne oven på cremen. De skal dække hele overfladen. Spred til sidst resten af cremen ovenpå og dæk serveringsfadet med husholdningsfilm. Stil tiramisuen i køleskab, til den skal spises.

Kort før servering sigter du et fint lag kakaopulver over. Server med det samme.

*Sprøde kager, lady fingers eller savoiardikager, som de også hedder, bør man lave selv. De smager meget bedre end dem, du kan købe færdige hos købmanden.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar