Hasselnøddeis

Ingredienser til 2 personer:
200 g. hasselnødder

250 ml. sødmælk

150 ml. piskefløde

4 æggeblommer

75 g. sukker

Fremgangsmåde:
Rist hasselnødderne i ovnen i 8-10 minutter ved 175˚ varmluft. Lad skallerne blive på. Da de giver en god smag til isen. Blend hasselnødderne og bring dem i kog i en gryde med sødmælken og fløden. Lad det trække i 30 minutter og si derefter nødderne fra.

Bring hasselnøddemælken i kog igen. Pisk æggeblommerne lyse og luftige sammen med sukkeret. Hæld hurtigt mælken over æggeblommerne og pist godt og grundigt med et piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm den op til 83˚ under konstant omrøring.

Køl derefter iscremen ned ved at sætte gryden i et isbad i køkkenvasken. Kør til slut isen i ismaskinen og kom den i fryseren indtil den skal bruges.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar