Quinoa salat

Ingredienser til 4 personer:
2 dl. hvid quinoa

2 gulerødder

1 bundt brøndkarse

100 g. fetaost

2 skiver rugbrød, gerne uden kerner

1 spsk. rapsolie eller anden smagsneutral olie

Dressing:

2 spsk. olivenolie

2 tsk. æblecidereddike

2 tsk. flydende honning

Salt

Peber

Fremgangsmåde:

Skyl quinoaen grundigt og kog den i rigeligt letsaltet vand i 15-20 minutter indtil de små kort er gennemsigtige. Sigt vandet fra og lad den køle af.

Skræl gulerødderne og skær dem i lange strimler med en tyndskræller eller mandolinjern. Hæld vandet fra fetaen og skær den evt. i tern.

Skær rugbrødsskiverne ud i tern og rist dem sprøde på en varm pande i en smule smagsneutral olie. Lad dem køle af.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Bland quinoa med gulerødder, brøndkarse og dressing. Hæld den ud på det fad salaten skal serveres på og pynt med rugbrødstern og fetaost.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar