3 store rødbeder
1 æble
3 spsk. olivenolie
3 spsk. balsamicoeddike
1 citron
1 bdt. Frisk timian
4 laurbærblade
8 fed hvidløg
2 rødløg
lidt rødbedeblade
Tilbehør:
200 g. rygeost
Salt
Peber
1 spsk. vand
Purløg
Tilberedning:
Skræl rødbederne, og snit dem i skiver på cirka 1,5 centimeters tykkelse.
Læg rødbederne i et ildfast fad.
Hæld olivenolie og balsamicoeddike over.
Skræl citronen med en tyndskræller, og læg skrællen i små stykker ovenpå rødbederne.
Krydr med salt og peber. Læg frisk timian og laurbærblade ved.
Skræl hvidløget, og læg de hele fed ned til rødbederne.
Skræl rødløgene, og del dem i seks. Rødløgene lægges i fadet.
Rør lidt rundt i blandingen.
Bag blandingen på grillen i 35–40 minutter under låg.
Lad det køle af, inden rødbedeblade blandes i.
Snit fine, tynde skiver af æblet og læg dem ovenpå salaten.
Salaten serveres med en rygeostcreme af rygeost, salt, peber, vand og purløg.