Hjemmelavet ravioli med svampe og ricotta

Ingredienser pasta:Ravioli med svampe og ricotta

3 æg

1/2 tsk. salt

1 spsk. olie

1 dl durum mel

3 dl italiensk type 00 hvedemel

Pisk æg med salt og olie, tilsæt derefter durum mel og hvedemel. Hold lidt igen. Dejen skal nu hvile i 30 minutter i køleskabet.

Ingredienser fyld:

200 g. champignon

2 spsk. ricotta

2 fed hvidløg

Lidt rosmarin

Salt og peber

Evt. lidt citronsaft

Herudover

25 g. smør

Frisk revet parmesan

Basilikum til pynt

1 æg

Rens champignon og skær dem i små tern. Hvidløg og rosmarin hakkes fint. Steg svampe, hvidløg og rosmarin i en smule olie på panden. Krydr med salt og godt med peber. Steg det i nogle minutter til det er faldet sammen. Tag det af varmen og bland ricottaen med svampeblandingen. Smages til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Pasta dejen deles i to og rulles ud til to rektangler på 30×40 cm, gerne under 2 mm i tykkelsen. Placer 12 skefulde spinatfyld på den ene plade. Pensl med vand i linjerne imellem og læg den anden dej ovenpå, så den dækker.

Tryk med let hånd dejen ned mellem fyldet, og skær ”puderne” fri med en skarp kniv. Tryk alle kanterne med en gaffel, så fyldet ikke flyder ud når de skal koges.

Raviolien koges i rigeligt, saltet vand i 3-4 minutter.

Serveres med godt med brunet smør og revet parmesanost og friskkværnet sort peber. Pynt med en kvist basilikum.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar