Grissini med cheddar og serranoskinke

Ingredienser (ca.30-36 stk):
50 gram gærGrissini dej
7 dl vand
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
8 dl sigtemel
6 dl hvedemel

Fyld:

2 Æggeblommer tilsat lidt vand til pensling

200 g. revet cheddar ostGrissini

12 skiver serrano skinke

Persille

Opløs gær i vandet og tilsæt salt, sukker og mel til dejen har en tilpas konsistent og den kan håndteres uden at være for klistret.

Lad dejen hæve i 1 time.

Rul dejen ud (ca. 0,5 cm) på et mel drysset bord – ligesom man ville gøre med en pizzadej og sørg for at vend dejen et par gange, sådan at det ikke ender med at den sidder fast i bordet.

Pensl dejen med æggeblommer og fordel derefter persille og cheddar på overfladen

Tilslut fordeles serrano skinke.

Skær dejen igennem på den lange led, så hver del er ca. 15 cm. i højden. Skær stænger af 1,5-2 cm af dejen. Rul hver stang et par gange og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Man kan evt. pensle stængerne lidt ekstra når de er kommet på bagepladen.

Bag dem ved 235˚ varmluft i 12-18 min. til de er blevet gyldne. Ønskes helt gennem sprøde grissini skal de bage op til 20-25 min. Men pas på de ikke bliver sorte.

Serveres som velkomstsnack til et godt glas vin.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar