Laksetatar

Ingredienser til 4 personer:

300 g frisk laks uden skind (skal først nedfryses)
100 g røget laks
1 lille skalotteløg
½ agurk
1 æble, gerne granny smith
½ spsk sennep
2 spsk olivenolie
4 spsk hakkede krydderurter, f.eks. persille og dild
1 avocado
1 spsk citronsaft
1 dl piskefløde
Salt, kværnet peber
4 skiver groft brød eller flutes

Fremgangsmåde til laksetatar:
Skær begge slags laks i små terninger.
Pil løget, skær et par tynde ringe til pynt og hak resten fint.
Skræl agurken, halvér den på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i fine små terninger på samme størrelse som laksen
Skyl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i små terninger samt et par aflange tynde stænger til pynt.
Rør lakseterningerne med sennep, olivenolie og 4 spsk hakkede krydderurter.
Tilsæt æble, løg og agurk og stil din laksetatar på køl.
Skræl avocadoen og fjern stenen. Mos kødet med en gaffel og tilsæt citronsaft.
Pisk fløden stiv, vend den forsigtigt med avocadoen og smag til med peber.

Smag din laksetatar til med salt og peber, anret den på fire tallerkener og pynt med avocadocreme, krydderurter, æblestænger og små ringe skalotteløg.

Serveres med groft brød eller flutes.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar