Lasagne

4 personer

Kødsovs:

500 g. oksefars

1 stort løg eller 1-2 porrer

3 mellemstore gulerødder

1 dåse flåede tomater

Evt. 200-300 g. friske champignon

Timian

Oregano

Salt og peber

Bechamelsovs:

50-100 g. smør eller margarine

Mel – føl dig frem, kommes i indtil det smeltede smør stadig er lidt flydende

Sødmælk

Salt og peber

Muskatnød

Evt. revet ost.

Lasagneplader – gerne friske

Svits oksefars i en gryde med god varme, pas på det ikke brænder alt for meget på. (Det skal have lidt god varme da farsen ellers står og koger i stedet for at stege) Når farsen er næsten gennemstegt tilsættes hakkede løg eller porer i ringe. Svitses med til løgene er klare eller porerne er faldet lidt sammen.

Revet gulerødder og evt. champignon i kvarter tilsættes og svitser med et øjeblik.

Tilsæt flåede tomater og varm kødsovsen godt igennem. Hvis sovsen ikke er flydende nok, kan tilsættes lidt vand eller mælk. (Der skal være noget væske som lasagnepladerne kan suge, og det gør ikke noget at det er tyndt.)

Tilsæt krydderier, smag til og lad den gerne koge igennem en halv til en hel time, hvis tiden er til det. Ellers er den klar til brug nu hvis det skal gå stærkt.

Smelt smør og tilsæt mel indtil smørret er blevet tykt men stadig let flydende. I et kort øjeblik skal det røres i gryden mens den står på varmen, så mel smagen ’brændes af’. Det skal ikke tage farve. Tilsæt mælk til sovsen har en passende tykkelse. Smages til med salt og peber.

Revet ost kan evt. kommes i bechamelsovsen og smelte sammen med sovsen, ellers kan man drysse revet ost oven på lasagnen når den er lagt sammen. Ost kan også helt udelades.

Start med at læg ca. 1/3 af kødsovsen i bunden af et fad, dernæst ca. ¼ af bechamelsovsen. Det ser lidt tyndt ud nede i fadet, men det er ok. Dernæst et lag lasagneplader. Det hele gentages til der er 2 lag plader og 3 lag sovs, hvoraf der er sluttet af med kødsovs og ca. halvdelen af bechamelsovs på toppen, det må gerne være et lidt tykt lag, så der ikke er så meget kødsovs som kan ses igennem.

Den må gerne stå og trække inden den skal i ovnen, hvis der er tid.

Bages i ovnen i ca. 30 min. Til den er gylden på toppen. Stik med en gaffel og mærk om lasagnepladerne er møre.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar