Torskeruller med porrer fløde

6 personer:

600 g. torskefilet i 6 stykker

3-4 spsk. tomatpesto

6 skiver seranoskinke

3 mellemstore porrer

Olivenolie til pensling

1 dl. vand

1 spsk. smør

1 dl. piskefløde

1 tsk. citronsaft

Salt og peber

Del torskefileten i 6 stykker á 100 g., pensl dem med halvdelen af pestoen og krydr med peber. Evt. halestykke foldes en gang sammen på langs. Seranoskinken rulles stramt om torskerullerne og pensles med olie på alle sider.

Porrerne renses og skæres ud i tynde skiver. Læg dem i en foliebakke med vand, smør, olie og lidt salt. Dæk foliebakken med alufolie og sæt den på grillen over direkte varme til porrerne er faldet sammen og blevet næsten møre. Det taget kun et par minutter.

Imens porrerne er på grillen koges sovsen. Fløden varmes langsomt op til kogepunktet sammen med resten af pestoen. Koges igennem i 5-10 minutter til den tykner lidt. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Porrerne sigtes vandet kasseres. Porrerne kommes i gryden til sovsen og varmes igennem.

Torsken lægges direkte på den smurte grillrist. Vendes først når seranoskinken slipper. Vendes kun en enkelt gang. Når fisken er blevet fast og seranoskinken har grillstreger er de færdige.

Torsken anrettes på en bund af porrer fløde og serveres evt. med flutes.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar