Bernaisesovs – den hurtige!

2-4 personer:

2 æggeblommer

2-3 tsk. hvidvindeddike

250 g. smeltet og afkølet smør

1-3 spsk. bernaiseessens – efter smag

1-3 spsk. estragon – efter smag

Salt

I en skål over vandbad piskes æggeblommer med hvidvinseddike godt sammen. Nu tilsættes det smeltede smør i en tynd stråle i starten, brug kun det som ligger øverst i gryden, den hvide valle som ligger i bunden af gryden skal ikke bruges. Pisk konstant mens der tilsættes mere og mere smør. Når sovsen har fået den ønskede tykkelse tilsættes bernaiseessens og estragon. Smages til med et lille nip salt.

Det er vigtigt at sovsen ikke bliver mere end 60 grader, da den så vil skille. Hvis det sker at sovsen skiller, start da forfra med at piske æggeblommer og hvidvinseddike og gør nu som før men brug blot den skilte sovs.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar