Hasselback æbler

Ingredienser:

2 store æbler

Lidt olie

4 spsk. rørsukker

2½ spsk. smeltet smør

1 tsk. kanel

2 spsk. havregryn

1 tsk. hvedemel

Lidt salt

Vaniljeis

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°.

Skræl æblerne, del dem i halve og fjern kernehuset.

Skær så fine, dybe snit i æblerne, men stop inden kniven når helt igennem.

Placer æblerne i et smurt, ildfast fad.

Bland 1 spsk. sukker, ½ tsk. kanel og 1 spsk. smeltet smør og kom det på de halverede æbler.

Kom stanniol henover fadet og bag æblerne i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.

Fjern stanniolen og bag æblerne i yderligere 10 minutter eller til æblerne er gyldne.

Lad dem derefter køle af.

Bland resten af ingredienserne i en skål og fordel massen på æblerne.

Bag endnu en gang æblerne ved 200° i ca. 10 minutter.

Tænd for ovnens grillfunktion og lad æblerne grille i ca. 2 minutter.

Server de varme æbler med lækker vaniljeis på toppen.

Velbekomme!

image

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar