Marmor vanilje/Lakridskage med hvid chokolade fløde

Ingredienser til 8 personer:

Dej:Marmorkage med lakrids uden pynt

300 g. blødt smør

300 g. hvedemel

300 g. sukker

300 g. æg (6 stk.)

1 lille tsk. vaniljepulver

50-60 g. lakridspulverMarmorkage med lakrids

Hvid chokolade fløde:

4 dl. piskefløde

150 g. hvid chokolade

Pynt:

Evt. lidt groft lakridspulver

Fremgangsmåde:

Dej:

Smør, mel, sukker og æg blandes sammen til en masse. Tag 1/3 af dejen fra og kom den i en anden skål. I den store portion kommes vanilje pulver i og røres godt sammen til vaniljen har fordelt sig jævnt. I den lille portion kommes lakridspulver og røres godt sammen så hele dejen får den mørke farve af lakrids.

Kom dejen med vanilje i et fad med bagepapir. Dejen med lakrids kommes i en sprøjtepose og sprøjtes i kagen i det ønskede mønster.

Kagen bages ved 175˚ varmluft i 20-22 minutter. Kagen afkøles herefter.

Hvid chokolade skum:

Varm piskefløden med chokoladen. Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen og køler af. Den skal omrøres ind imellem, så den ikke trækker skind. Fløden skal stå i køleskabet i ca. et døgn, eller til den er kølet helt af.

Servering:

Fløden piskes til en cremet skum, kommes i en sprøjtepose og dekoreres på kagen som har stue temperatur. Drys evt. med lidt groft lakridspulver.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar