Créme Brúlé

Til 10 personer

1 l. piskefløde
150 g. sukker
1 vanillestang (flækkes på langs og marven skrabes ud)
12 æggeblommer (pisket en smule, hvis friske)

Kom fløden i gryden sammen med sukker og vanillestangen.
Kog det op og pisk først nu i fløden! Der må ikke piskes luft i fløden.
Tag fløden af varmen og leger den omgående med æggeblommerne.
Sæt den lidt til siden og lad den trække i ti min. Måske lidt længere. Rør indimellem forsigtigt i den.
Fisk vaniljestangen op.
Fyld cremen i flade skåle og bag i forvarmet ovn (varmluft) ved 90 grader i ca. 45 min.
Afkøl den i køleskabet i ca. 1-2 timer.
Inden servering drysses cremen med grov rørsukker. Det overskydende sukker hældes fra, og efterfølgende karamelliseres sukkeret let med en gasbrænder. Pas på at holde den i bevægelse, ellers bliver det hurtigt branket.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar