Brian’s islagkage

Ingredienser:

Is:

4 æggeblommer

8 spsk. sukker

2 tsk. vanillesukker

½ l. piskefløde

Fyld:

100 g. rå marcipan

½ dl. cognac, sherry eller portvin

40 g. valnødder

40 g. mørk chokolade

Pynt:

Chokoladekringler

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker tykt og skummende. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen. Bland det godt med let hånd. Kom halvdelen af blandingen i en springform og sæt den i fryseren ca. 2 timer, til isen er frosset.

Rør marcipanen blød med cognac, sherry eller portvin. Hak nødderne og chokolade. Fordel marcipanen på den frosne is og drys nødder og chokolade over isen. Kom resten af isblandingen over og sæt atter formen i fryseren mindst 2 timer, eller til isen er gennemfrosset.

Tag isen ud af formen ved serveringen og pynt med chokoladekringler.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar