Mayonaise med valnødder og ramsløg

Ingredienser:

1 æggeblomme

½-1 tsk sennep

1/4 tsk salt

½-1 tsk citronsaft

1½-3 dl olie

peber efter smag

En lille håndfuld hakket valnødder

4-5 hakket ramsløg

Godt flutes eller brød

Fremgangsmåde:

Kom æggeblomme og salt i en skål.

Hæld en lille smule olie (1-2 spsk.) ved og rør det til en ensartet creme.

Det er vigtigt at du rører fra æggeblommesiden og stille og roligt bevæger dig langsomt over imod det du tilsætter, så får mayonaisen den rigtige konsistens. Det er vigtigt at du gør dette HVER GANG du tilsætter noget til æggeblomme massen.

Tilsæt sennep.

Rør godt rundt med piskeris indtil det begynder er blive tykt.

Hæld olien i en lille portion af gangen.

Når mayonaisen begynder at blive tyk og ensartet i konsistensen, så tilsæt citronsaften.

Fortsæt så med at røre mere olie i af gangen. Det er ikke sikkert at du skal bruge alt olien til denne portion.

Når Mayonaisen er færdig tilsættes hakket valnødder og ramsløg.

Spises som tapas snack på flutes/brød

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar