Chokoladekage (Gateau Marcel)

Ingredienser:

200 g. finthakket mørk chokolade

200 g. smør

200 g. sukker

7 æggeblommer, past.

4½ æggehvider, past.

Smør, til formen

Sukker, til formen

Kakao til pynt

Fremgangsmåde:

Smelt chokolade og smør over vandbad, men sørg for, at det ikke bliver varmere end fingervarmt. Hæld 2/3 af sukkeret i en skål med æggeblommerne, og pisk det hvidt og luftigt. Pisk hviderne stive i en anden skål, og tilsæt det sidste sukker undervejs. Vend forsigtigt chokoladeblandingen sammen med de piskede æggeblommer. Fold derefter forsigtigt og gradvist de piskede hvider i blandingen til en glat og fin masse. Smør en springform godt med smør, og drys derefter formen med sukker. Det vil gøre det nemmere at løsne kagen. Bank det resterende sukker af. Hæld halvdelen af chokomassen i formen, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min. Stil imens resten af moussen i køleskabet. Efter 30 min. tages kagen ud af ovnen. Den skal se lidt ubagt ud, og den vil også falde lidt sammen bagefter, men det er meningen. Lad kagen køle helt af. Fordel chokolademoussen på kagen, og lad kagen køle af mindst 1 time eller gerne natten over i køleskabet.
Drys den med lidt kakaopulver, og server.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar