Boller med gulerødder og kerner

Ingredienser til 16 boller:

50 g. gærBoller med gulerødder og kerner

2 dl kærnemælk/A38 eller lign

1 æg

25 g. smeltet smør

40 g. sukker

½ dl. hørfrø

½ dl. sesamfrø

½ dl. solsikkekerner

1 dl. havregryn eller ruggryn

3 store gulerødder (revet)

1 tsk. salt

350 g. hvedemel

Gæren opløses i den lune kærnemælk. Pas på ikke at få varmet den for meget, så skiller den. Æg, smeltet smør, sukker, salt, kerner og frø tilsættes og røres ud i blandingen. Til sidst tilsættes melet som skal æltes godt til dejen bliver glat smidig.

Hæver i en ½ time et lunt sted. Trilles til boller og efterhæver en ½ time til, et lunt sted.

Pensles med æg.

Bages ved 200˚ i ca. 12 min. Eller til de er gyldenbrune.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar