Chokoladeroulade

Roulade:

4 æggehvider

85 g. sukker

3 æggeblommer

75 g. kartoffelmel

2 spsk. kakao

Creme og pynt:

2½ dl. mælk

Cremepulver, koldrørt

125 g. blødt smør

Revet appelsinskal

Lidt kakao til drys

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne, mens sukkeret drysses i skålen. Rør æggeblommerne i hviderne, og sigt derefter kartoffelmel og kakao i dejen. Bred dejen ud i ca. 1 cm. tykkelse på et stykke bagepapir, og bag kagen ved 225˚ i ca. 8 minutter.

Tag kagen ud af ovnen, og træk bagepapiret over på et opvredet viskestykke.

Rør cremepulveret sammen med mælken. Når cremen er tyk, rører smørret gradvist i så det bliver en helt glat creme. Evt, appelsincreme tilsættes og blandes med cremen.

Når kagen er helt kold smøres cremen ud i et ensartet lag og rouladen rulles sammen ved hjælp af bagepapiret som hjælper til at stramme den sammen. Bagepapirer rulles om rouladen, og den hviler nogle timer eller til næste dag et koldt sted.

Inden servering skæres enderne lige, og kagen pyntes med sigtet kakao.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar