Macaroon med hindbær

14-16 dobbelte macaroon

Makroner

50 g. mandler (eller mandelmel)Macaroon

100 g. flormelis

50 g. æggehvider (fra friske æg)

20 g. sukker

1 tsk. rød frugtfarve

Evt. lidt frysetørret hindbær

Hindbærcreme

60 g. stuetempereret usaltet smør

20 g. flormelis

35 g. friske hindbær

15 g. hvid chokolade (kan undlades)

Fremgangsmåde

Makroner

Blend mandlerne meget fint, så det bliver til mandelmel og sigt det sammen med flormelis – bland det godt sammen. Gør en bageplade med bagepapir og en sprøjtepose evt. med en glat tyl klar.

Pisk æggehvider og sukker til det bliver helt stift og pisk så lidt endnu. Tilsæt den røde farve og pisk det godt igennem så farven er ensartet i hele massen.

Kom skummet over i en større skål og vend meget forsigtigt mandelmelet i. Når det er blandet godt sammen, kommes det i sprøjteposen. Sprøjt det ud på bagepapiret i små klatter på størrelser med en 5 krone med ca. 1 cm. mellemrum. Knus frysetørret hindbær mellem fingrene og drys lidt på makronerne. Bank pladen ned i bordet et par gange, og lad dem stå og tørre i 30-45 min.

Bages på 150˚ varmluft i 15-17 min.

Creme

Pisk smør og flormelis til det er blandet godt sammen og er blevet cremet. Ønskes hvid chokolade, smeltes det og blandes nu i smør blandingen. Mos hindbærrene med en gaffel og rør dem i med en ske.

Vend halvdelen af makronerne om, kom cremen i en sprøjtepose eller frysepose hvor der er klippet et lille hul i det ene hjørne. Sprøjt lidt creme i midten på hver makron, og saml med en anden makron og tryk dem forsigtigt men bestemt sammen.

Læg dem i en lufttæt beholder og opbevar dem i køleskab indtil de skal spises. De skal stå i køleskab i min. 1 time så cremen bliver lidt mere hård.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar