Macaroon med pistacie

14-16 dobbelte macaroon

Makroner

50 g. mandler (eller mandelmel)Macaroon

100 g. flormelis

50 g. æggehvider (fra friske æg)

20 g. sukker

1 tsk. grøn frugtfarve

Pistaciecreme

60 g. stuetempereret usaltet smør

30 g. flormelis

40 g. usaltede og fint hakket pistacienødder

1 knsp. vanille pulver

Fremgangsmåde

Makroner

Blend mandlerne meget fint, så det bliver til mandelmel og sigt det sammen med flormelis – bland det godt sammen. Gør en bageplade med bagepapir og en sprøjtepose evt. med en glat tyl klar.

Pisk æggehvider og sukker til det bliver helt stift og pisk så lidt endnu. Tilsæt den grønne farve og pisk det godt igennem så farven er ensartet i hele massen.

Kom skummet over i en større skål og vend meget forsigtigt mandelmelet i. Når det er blandet godt sammen, kommes det i sprøjteposen. Sprøjt det ud på bagepapiret i små klatter på størrelser med en 5 krone med ca. 1 cm. mellemrum. Bank pladen ned i bordet et par gange, og lad dem stå og tørre i 30-45 min.

Bages på 150˚ varmluft i 15-17 min.

Creme

Pisk smør og flormelis til det er blandet godt sammen og er blevet cremet. Tilsæt vanille pulver og pistacienødder og bland det godt i massen.

Vend halvdelen af makronerne om, kom cremen i en sprøjtepose eller frysepose hvor der er klippet et lille hul i det ene hjørne. Sprøjt lidt creme i midten på hver makron, og saml med en anden makron og tryk dem forsigtigt men bestemt sammen.

Læg dem i en lufttæt beholder og opbevar dem i køleskab indtil de skal spises. De skal stå i køleskab i min. 1 time så cremen bliver lidt mere hård.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar