Maltbrød

1 brød

15 g. gærMaltbrød

4 dl. vand

½ dl. surdej

1 spsk. flagesalt

1 spsk. honning

600 g. hvedemel

2 spsk. olivenolie

30 g. maltmel

Flagesalt til skorpen

Fremgangsmåde:
Bland vand med surdej, gær, salt og honning. Tilsæt derefter hvedemel. Hold lidt hvedemel tilbage, dejen må gerne være lidt klæberig. Tilsæt olivenolie og ælt det med ind i dejen hvorefter maltmelet tilsættes. Ælt det hele godt sammen i ca. 10 minutter, gerne i en røremaskine.

Lad dejen hæve i en skål med låg i ca. 4 timer.

Forvarm ovnen til 250˚, gerne med en bagesten i. Når ovnen er varm, hældes brødet ud på bagestenen. Form evt. brødet forsigtigt med en dejskraber, så det får den ønskede facon og drys med lidt mel. Sæt brødet i ovnen med det samme og bag i 15 minutter. Tag brødet ud og spray brødet med en vandforstøver og drys flagesalt ovenpå og sæt brødet i ovnen i yderligere 5 minutter. Tag brødet og vend det med overfladen nedad, og gør nu bunden våd og drys med flagesalt. Bages i yderligere 5 minutter.

Brødet kan spises som det er, eller med en skive ost og evt. lidt marmelade.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar