Fiskemousse med rejer, asparges og limesauce

Til 6 personer:

300 g. torske eller sejfilet naturel

1 tsk. salt

2½ dl. fløde 13%

1 stort æg

25 g. smør eller margarine

1 tsk. majsstivelse

1 håndfuld persilleblade

1 finthakket skalotteløg

15 omgange fra peberkværn

1 knsp. reven muskatnød

Dressing:

2 dl. creme fraice 38% blandet med 4-5 spsk. mælk, reven skal og saft fra 1 lime, salt og peber.

Tilbehør:

150 g. store grønlandske rejer

12 kogte grønne asparges

12 cherrytomater

2 spsk. fintklippet purløg

flutes

Blend torske- eller sejfilet med salt og tilsæt fløde lidt efter lidt. Blend æg og blødt smør i. Tilfør majsstivelse, persille, hakket skalotteløg, peber og muskatnød og blend moussen jævn. Fordel moussen i 6 små velsmurte portionsforme á ca. 1 dl og bag dem dækket med folie ved 175˚ i 20 minutter. Fjern folien og fortsæt bagningen 5-10 minutter, til moussen er fast ved et tryk med en finger. Afkøl.

Bland dressingen og smag den til.

Optø og afdryp rejerne omhyggeligt. Halver asparges både på langs og på tværs. Skær cherrytomaterne i kvarte el. halve.

Vend mousserne ud på hver sin tallerken. Top rejerne op på mousserne og fordel cherrytomater og asparges omkring dem. Drys med purløg. Server dressingen til.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar