Ciabattabrød

2 små brød

15 g. gærCiabattabrød

½ liter lunkent vand

2 tsk. salt

200 g. tipo ’00’ mel

400 g. hvedemel

Fremgangsmåde:
Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt mel og salt og lad det ælte længe, gerne 10 minutter i en røremaskine. Dejen skal blive ved med at være klæbrig. Når dejen er æltet stilles den i køleskabet i 10-12 timer. Når den er hævet færdig hældes den ud og der formes to let tilspidsede brød. Det kan være svært at forme brødene, da dejen er meget tynd, så det kan være en fordel at forme brødet på, pladen med bagepapir, med let hånd. Drys brødene med durummel. De vil være lidt flade, men de vil hæve op igen når de kommer i ovnen.

Ovnen varmes op til 275˚. I mens ovnen varmer op, står dejen på bordet og får lidt stue temperatur og hæver 2. omgang.

Når ovnen er gennemvarm sættes pladen ind med brødene. Giv dem 9 minutter ved fuld varme, hvorefter temperaturen skrues ned på 200˚. Brødene skal nu have yderligere 15 minutter. Tages ud og afkøles på en bagerist.

 

Kan evt. bruges til bruchetta, hvor det skæres i skiver og ristes. Fyld herefter det ønskede fyld på.

 

Fyldet kan f.eks. være:

– Gnid lidt hvidløg på de lune ristede brød og kom hakkede tomater og frisk basilikum ovenpå.

– Smør grøn pesto på brødet og top med hakkede tomater og frisk basilikum.

– En skive tomat, en skive mozzarella ost og en kvist frisk basilikum.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar