Müslibarer

Ingredienser:
1 liter müsli med frugt (500 g)

¼ liter nødder og mandler (150 g)

2 dl. tørret frugt skåret i mindre stykker, på størrelse med store rosiner (125 g)

1½ dl. rørsukker

½ stang vanilje

1 knsp. salt

200 g. smeltet smør

1 ¾ dl. honning

Evt. 100 g. finthakket hvid chokolade

Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 175˚. Bland müsli, nødder og frugt, i en skål. Smelt smørret i en gryde, tilsæt honning, sukker, vaniljekorn og salt og varm det op til kogepunktet, indtil sukkeret er smeltet. Rør blandingen godt sammen med müslien, og kom det i en bradepande ca. 20 x 25 cm beklædt med bagepapir. Tryk det godt sammen, og bag det i 20-30 min., til massen er gylden og karamelliseret. Den skal gerne boble op på det meste af overfladen.

Fordel evt. hvid chokolade henover, og smør det ud i et jævnt lag, når det er smeltet. Afkøl en anelse. Chokoladen skal stadig være en lille smule blød, når barerne skæres i stykker med en meget skarp kniv.

Tip

De tørrede frugter kan f.eks. være tranebær, abrikos, mango, papaya og ananas.

Variation

Den også overtrækkes med lys eller mørk chokolade ligesom det helt kan undlades.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar