Pesto

2 dl. olivenolie

1½ spsk. pinjekerner

1 stort pillet fed hvidløg

50 g. fintrevet parmesanost

1 tsk. fint salt

1½ liter friske basilikumblade med bløde stilke

Fremgangsmåde:

Kom olie, ristede pinjekerner, hvidløg, ost og salt i et blenderglas. Blend ved langsomeske hastighed i ca. 1 min. Tilsæt basilikumblade med stilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Stil pestoen tildækket til køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Tip:

Brug pestoen som dip til brød eller vend den i din nykogte pasta. Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Hæld evt. lidt ekstra olie på hvis den mangler.

Den egner sig til at blive nedfrosset, hvis man ikke får spist hele portionen.

Serveringstip:

Skær et lækkert italiensk flute i skiver, smør pesto på brødene og top med en tomatskive og en skive mozzarella. Lunes på grillen eller i ovnen til osten bliver blød og så småt begynder at smelte.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar