Ingredienser til 20 boller:
50 g. gær
4 dl. kærnemælk
2 spsk. rapsolie
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel
2 stk. æble ca. 300 g.
2 æg
2 dl. grahamsmel
10 dl. hvedemel
Til pensling: æg
Til drys: 2 spsk. perlesukker
Fremgangsmåde:
Varm kærnemælken til den er fingervarm. Smulder gæren og bland den med kærnemælken og rør til gæren er opløst. Bland rapsolie, sukker og kanel i. Riv æblet og bland det i blandingen sammen med ægget og rør det godt sammen. Tilsæt derefter grahamsmelet og slut af med at komme hvedemelet i lidt efter lidt. Lad dejen hæve i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200˚.
Form 20 boller af dejen og lad dem efter hæve i ca. 10 minutter. Pensl bollerne med æg og drys evt. med perlesukker. Bollerne bager midt i ovnen i 15 minutter.