Æbleboller

Ingredienser til 20 boller:

50 g. gær

4 dl. kærnemælk

2 spsk. rapsolie

2 spsk. sukker

1 tsk. kanel

2 stk. æble ca. 300 g.

2 æg

2 dl. grahamsmel

10 dl. hvedemel

Til pensling: æg

Til drys: 2 spsk. perlesukker

Fremgangsmåde:

Varm kærnemælken til den er fingervarm. Smulder gæren og bland den med kærnemælken og rør til gæren er opløst. Bland rapsolie, sukker og kanel i. Riv æblet og bland det i blandingen sammen med ægget og rør det godt sammen. Tilsæt derefter grahamsmelet og slut af med at komme hvedemelet i lidt efter lidt. Lad dejen hæve i 15 minutter.

Tænd ovnen på 200˚.

Form 20 boller af dejen og lad dem efter hæve i ca. 10 minutter. Pensl bollerne med æg og drys evt. med perlesukker. Bollerne bager midt i ovnen i 15 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar