Lasagne

Kødsovs:

1 løg

15 g. margarine

300 g. hakket oksekød

1 tsk. salt

½ tsk. oregano

1 tsk. merian

1 knsp. peber

4 spsk. tomatpuré

2½ dl. vand

Pil løget og skær det i terninger. Brun margarinen i en gryde. Brun løg terningerne og det hakkede kød. Rør i kødet, så det ikke hænger sammen. Tilsæt salt, oregano, merian, peber, tomatpuré og vand. Læg lån på gryden og lad det snurre i ca. 10 minutter. Smag om sovsen er tilpas salt og krydret.

Bechamelsovs:

30 g. smør

3½ spsk. mel

½ l. mælk

1 dl. fløde 13%

salt

peber

1 tsk. stødt muskatnød

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og mælken (som skal være kogende) lidt efter lidt. Kom krydderier og fløde i. Smag sovsen til, og lad det koge godt igennem. Smør et fad med smør. Læg nu et lag lasagneplader i bunden. Derefter kødsovs, plader, bechamelsovs, plader skiftevis. Dog skal der sluttes med bechamelsovs øverst. Bagetid ca. 35 minutter ved 200°.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar