Gulerodsbrud

Ingredienser til 16 store boller:

50 g. gærGulerodsbrud

5 dl mælk

1-1½ kg. Mel

75 g. sukker

15 g. havsalt

70 g. blødt smør

2 æg

150 g. solsikkekerner

4 gulerødder, skrællede og revne

Hæld det lunkne vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel, sukker og salt, og ælt det sammen i skålen. Ælt så det bløde smør ind i dejen, og ælt den i 6-8 min, til du har en god og smidig dej. Dejen er så fast, at den nemt æltes på bordet.

Lad dejen ligge og hæve på et melet bord med et klæde over i ca. 1 time. Lav så en fordybning i midten af den, og slå æggene ud i fordybningen. Kom også solsikkekerner og gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle, og brug en kniv eller metalskraber til af hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, men bare sammenhængende a la en hakkebøf. Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 16 lige store brud, og forsigtigt løftes med metalskraberen over på en bageplade med bagepapir. Lad gulerodsbrudene hæve i 1 time, og bag dem derefter ved 225˚ i ca. 15 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl brudene på en bagerist.

Tip: Det er også dejligt at udskifte gulerødder og solsikkekerner med revet rødbede og sesam og lave nogle flotte røde brud. Gulerods- eller rødbedebrud skal helst spises, når de er friskbagte, men de kan god fryses og varmes i ovnen, lige inden de skal spises.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar