Kylling i fad med appelsin

4 personer:

8 kyllingefileter

2 tsk. st. kanel

1 tsk. st. nellike

2 tsk. groft salt

1½ spsk. olie

1 lille løg

2 dl hønse bouillon

saft af 2 appelsiner

1 dl rosiner

2 appelsiner i skiver

lidt hakkede mandler

Tør kyllingestykkerne godt af. Bland krydderierne og gnid kødet med dem. Hak løget fint. Brun kødstykkerne godt i olien i en dyb pande eller stegegryde (krydderierne gør dem mørke) Tag dem op, og kasser det meste af stegefedtet. Svits løget et øjeblik. Læg kødet tilbage i gryden, og hæld bouillon og appelsinsaft ved. Lad retten snurre under låg 30 minutter. Kom rosinerne ved, og steg videre 10 minutter. Pil appelsinerne og skær dem i ikke for tykke skiver. Læg dem ved og varm retten igennem et par minutter. Smag skyen til, den skal ikke jævnes. Drys med hakkede mandler. Serveres med løse ris.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar