Kartoffel roulade

Kartoffelbund

4 bagekartoflerKartoffelroulade

2 æg

1 dl piskefløde

1½ tsk. groft salt

Friskkværnet peber

Pesto

2 håndfulde persille

2 små fed hvidløg

½ dl olivenolie

1 tsk groft salt

Friskkværnet peber

Kartoffelmos

2 bagekartofler

50 g smør

½ dl mælk

½ tsk. groft salt

Kartoffelbund

Kartoflerne skrælles og rives groft. Æg, fløde, salt og peber blandes i en skål, og de revne kartofler vendes deri. Massen lægges på en plade med bagepapir og presses med let hånd til en firkant – ca. 30 x 35 cm og ½ cm tyk. Bages midt i ovnen ved 200° i ca. 25 min. Overfladen skal være gylden. Når bunden er bagt, vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove overflade vender nedad. For at få rouladen til at slippe bagepapiret kan du gøre et viskestykke fugtigt og lægge det over et øjeblik når rouladen lige er kommet ud af ovnen.

Pesto

Persille, hvidløg, olie, salt og peber blendes til en pesto.

Kartoffelmos

Kartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre. De kogte kartofler moses og blandes med smør, mælk, pesto og salt. Kartoffelmosen må endelig ikke være for tynd. Mosen smøres på kartoffelbunden, der rulles sammen som en roulade. Bagepapir foldes fast om rouladen. Den hviler lidt, inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke skiver. Læg kartoffelrouladerne på en plade med bagepapir og varm dem i ovnen lige inden serveringen.

Serveres f.eks. som her med salat og grillet svinemørbrad eller kyllingefilet.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar