Koldhævede boller med ruggryn

Ingredienser til 10 boller:

15 g. gær

3½ dl. koldt vand

100 g. ruggryn

350 g. hvedemel

1½ tsk. salt

1 spsk. sukker

Dag 1

Gæren røret ud i det kolde vand. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen med en røreske eller i en røremaskine til den er ensartet og hænger sammen til en klump. Kom folie over skålen og stil den i køleskabet til næste dag – min. 6. timer.

Dag 2

Tænd ovnen på 220˚ (varmluft 200˚). Brug 2 spiseskeer til at sætte dejen på en bageplade. Lad bollerne efterhæve i 10 min. Pensl bollerne med mælk eller æg og bag dem ca. 20 min., til de er gyldne.

 

TIP!

Det er en rigtig god idé at tilsætte 50 g. blandede kerner. F.eks. hørfra, sesam og solsikkekerner. Samtidig skal der bruges lidt mindre hvedemel ca. 300 g.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar