Italiensk risotto med rejer

Til 4 personer:

250 g rejer i lage
2 skalotteløg
1 spsk. smør
200 g risotto ris
1 dl tør hvidvin
1/2 g safran
5-6 dl hønsebouillon
1 lille squash
2 porrer
2 spsk. mascarpone
salt, peber
frisk reven Grana Padano

Tilbehør:
Ciabattabrød

Læg rejerne til afdrypning i en sigte.
Sauter finthakket skalotteløg i smør, til de er klare.
Tilsæt ris og hvidvin og lad vinen koge næsten helt ind.
Kom safran og hønsebouillon ved og kog risottoen i ca. 12 minutter for svag varme.
Rør jævnligt.
Skær squash i små tern og snit porrerne fint.
Kom grønsagerne i risottoen og kog i endnu 6 minutter. Tilsæt ekstra bouillon, hvis den koger tør. Vend mascarpone og rejer i og smag til med salt og peber. Server straks med et lille drys reven Grana Padano og lunt ciabattabrød.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar