Indbagt oksemørbrad med champignon sauce

Ingredienser til 6 personer:

1000 g. oksemørbrad

smør til stegning

salt

peber

1 pakke butterdej

æg til pensling

Fyld:

1 porre

250 g. champignon

300 g. bacon

1 fed hvidløg, presset

80 g. hvidløgsost

2-3 spsk. basilikum, friskhakket

2 æggeblommer

cayennepeber

Sauce:

250 g. champignon

3 dl. piskefløde

salt

peber

lidt rødvin

Fremgangsmåde:

Kødet:
Drys oksemørbraden med salt og peber og brun den på alle sider i smør på en pande, ca. 15 min. Afkøl den.
Læg de optøede butterdejsplader på et meldrysset bord, pensl kanterne med æg og lad dem overlappe. Tryk kanterne sammen. Rul dejen ud til en plade på ca. 35×35 cm.
Fyldet:

Skær porren i strimler og hak champignon og bacon. Svits porren i smør, til den er blød. Tilsæt derefter champignon og hvidløg og svits til al væden er fordampet. Rør hvidløgsosten i. Steg baconternene til de er sprøde og læg dem på fedtsugende papir. Rør dem i blandingen sammen med basilikum. Tag panden fra varmen og tilsæt æggeblommer. Smag til med cayennepeber og lad fyldet køle af. Læg en stribe af fylde ned langs midten af dejen. Lad ca. 5 cm. være fri i begge sider. Læg den afkølede oksemørbrad ovenpå og resten af fyldet ovenpå og rundt om kødet. Pensl dejkanterne med æg og rul sammen. Læg pakken med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir og buk pakkens ender ind. Pensl dejen med æg og bag stegen ved 200˚ i ca. 35 min. Lad oksemørbraden hvile i ca. 5 min. inden den skæres for.

Sauce:
Svits champignon i lidt smør, tilsæt piskefløde. Smag til med salt, peber samt lidt rødvin.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar