Vandbakkelser med kaffecreme

Vandbakkelser med kaffecreme

4 personer

Vandbakkelser

100 g. smør

2 dl. vand

100 g. hvedemel

3 æg

Kaffecreme

1 dl. mælk

3 dl. piskefløde

30 g. sukker

½ vanillestang, kornene deraf

30 g. maizena

1 dl. stærk kaffe

2 æggeblommer

Ved servering

2 dl. piskefløde

Flormelis, til drys

Vandbakkelser

Kom smør og vand i en gryde, og kog det op. Drys melet i under omrøring. Rist melbollen i gryden på blusset i et minuts tid under piskning, til det samler sig til en homogen masse. Lad det køle af i et par minutter.

Pisk æggene i ét ad gangen, og rør det til en glat og blank dej.

Kom dejen i en sprøjtepose eller plasticpose hvor der klippes hul i enden. Sæt dejen i klatter på størrelse med en femkrone på en plade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 180˚ til de er gyldne og puffet op (undlad at åbne ovnen undervejs, for så klasker de sammen.) Det tager ca. 15-20 minutter.

Tag dem ud af ovnen, når de er blevet gyldne og sprøde i skorpen.

Kaffecreme

Kom mælk, fløde, sukker og vanillekorn i en gryde, og kog det op. Kom æggeblommer i en skål, og rør maizena i. Pisk den kogende mælkemasse i, og tilsæt kaffen. Kom det hele tilbage i gryden, og kog det igennem, til det tykner under kraftig piskning (Pas på det ikke bliver for varme, så vil cremen skille). Tag cremen af varmen, kom den i en skål, og lad den køle af i køleskabet.

Ved servering

Pisks cremen glat, når vandbakkelserne er kølet af, og vend forsigtigt cremen med flødeskummen. Halver vandbakkelserne, og læg en god klat creme på hver bund. Sæt toppen på, drys lidt flormelis på, og anret dem på et lille fad.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar