Guldkarameller

Ca. 70 stk.

100 g. smør

250 g. fløde

250 g. sukker

200 g. sirup

400 g. mørk overtrækschokolade

Start med at brune smørret ved at smelte det over svag varme, og lad det stå og tage farve. Sigt derefter smørret gennem et kaffefilter og vej 30 g. af.

Lun fløden i en tykbundet gryde. I en anden gryde karamelliseres sukkeret. Tilsæt den lune fløde og derefter siruppen. Når massen kommer op på 130˚, tilsættes det brunede smør. Hæld massen i en stålform med bagepapir i bunden. Lad karamellen køle ned og skær i ønskede størrelser.

Dyp herefter i tempereret chokolade og lad det køle af.

Tip til temperering af chokolade:

Sæt en gryde vand på komfuret og kog vandet op. Når det koger slukkes for varmen. Hak chokoladen fint og smelt 2/3 i en skål over det varme vand. Når det hele er smeltet tages skålen af og stilles på køkkenbordet og den sidste 1/3 kommes i den flydende chokolade. Rør nu rundt indtil alt chokoladen er smeltet, og chokoladen er nu klar til brug.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar