Hjemmelavede flødeboller

30 stk.

Marcipanbunde

500 g. ren rå marcipan

Guf

300 g. sukker

1 dl. vand

150 g. pasteuriserede æggehvider

250 g. mørk overtrækchokolade

Marcipanbunde

En rulle marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180˚ i 5-8 minutter.

Guf

300 g. sukker og 1 dl. vand koges op og koger i 2 minutter. 150 g. pasteuriserede æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter.

Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plasticpose, og flødebollerne bages i 5 minutter ved 180˚, så de får en fast overflade.

Efter afkøling pensles flødebollerne med smeltet mørk overtrækschokolade.

Tip

Sukkerlagen er klar, når den er fylden i kanten. Hældes i kogende (121˚), direkte fra blusset.

Tip til temperering af chokolade

Sæt en gryde vand på komfuret og kog vandet op. Når det koger slukkes for varmen. Hak chokoladen fint og smelt 2/3 i en skål over det varme vand. Når det hele er smeltet tages skålen af og stilles på køkkenbordet og den sidste 1/3 kommes i den flydende chokolade. Rør nu rundt indtil alt chokoladen er smeltet, og chokoladen er nu klar til brug.

Holdbarhed er 3 dage ved 10-12˚.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar