Hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta

Ingredienser pasta:

3 æg

1/2 tsk. salt

1 spsk. olie

1 dl durum mel

3 dl italiensk type 00 hvedemel

Pisk æg med salt og olie, tilsæt derefter durum mel og hvedemel. Hold lidt igen. Dejen skal nu hvile i 30 minutter i køleskabet.

Ingredienser fyld:

75 g. frisk spinat, skyllet og tørret

200 g. ricotta

1 spsk. olie til at svitse spinaten i

Svits spinaten i olie til den netop falder sammen og hæld væsken fra. Vend ricotta osten i og smag til med salt og peber.

Pasta dejen deles i to og rulles ud til to rektangler på 30×40 cm, gerne under 2 mm. i tykkelsen. Placer 12 skefulde spinatfyld på den ene plade. Pensl med vand i linjerne imellem og læg den anden dej ovenpå, så den dækker.

Tryk med let hånd dejen ned mellem fyldet, og skær ”puderne” fri med en skarp kniv. Tryk alle kanterne med en gaffel, så fyldet ikke flyder ud når de skal koges.

Raviolien koges i rigeligt, saltet vand i 3-4 minutter.

Serveres evt. med lidt god oliven olie, revet parmesanost og friskkværnet sort peber.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar