Hjemmelavet pizza med ricotta og parmaskinke

Lækker ”hvid” pizza uden tomatsovs. Helt enkel og lækker sprød som man får dem i Italien.

Til 2 personer:

Pizzabund:

25 g. gær

1½ dl. lunkent vand

1 tsk. salt

½ tsk. sukker

2 spsk. olivenolie

100 g. durum mel

Ca. 125 g. hvedemel

Mel til udrulning

Fyld:

150 g. ricotta

2 fed hvidløg, presset (kan undlades)

2-3 spsk. olivenolie

Salt

1 rødløg i tynde skiver

Ca. 80 g. parmaskinke i tynde skiver

2 håndfulde frisk basilikum

Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt salt, sukker, olie, durum mel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert deres stykke bagepapir. Forvarm ovnen og to bageplader til 240˚ (eller så varm som mulig)

Rør ricottaen med hvidløg og olivenolie, og fordel cremen på de to bunde. Krydr med salt, og top med rødløg. Bag pizzaerne på de varme plader i ca. 10 minutter. Top dem straks med parmaskinke og basilikum, og server straks evt. med en enkel tomatsalat til.

Tip: Dejen kan laves dagen i forvejen og hæve i køleskabet.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar