Ciabatta boller

Kort beskrivelse:

Lækre ciabatta boller med durum. Perfekt til en caféburger eller blot med lidt lækkert pålæg på. Opskriften giver ca. 15 boller alt efter hvad størrelse man laver.

Ingredienser:

700 g. hvedemel (gerne tipo 00 eller andet høj-protein mel)

300 g. durum mel

1 spsk. fint salt

5 g. gær (som en ært)

7 dl. vand

Fremgangsmåde:

1. Bland hvedemel, durum mel og salt godt

2. Opløs gæren i vandet og rør så melblandingen i lidt af gangen.

3. Dejen skkulle gerne være let at røre uden at det er for hårdt. Det gør ikke noget den er lidt klumpet, bare der ikke er tørt mel.

4. Stil dejen til høvning ved stuetemperatur i ca. 6-8 timer eller mere (eller koldhæv dejen i minimum 12 timer i køleskabet.)

5. Efter hævningen drysses et tyndt lag durum mel ud bordet og dejen hældes ud på melet.

6. Dejen skulle gerne flyde lidt ud, så den ender med at være ca. 3-5 cm. i tykkelsen og fladet ud over et større stykke. Flyder den ikke ud, så hjælp den lidt med hænderne så den bliver jævnt flad – pas på du ikke presser luftboblerne ud af dejen.

7. Drys overfladen af dejen med durum mel (det giver en god effekt på det færdige brød)

8. Med en dejspade, en dejskærer, en spartel eller lignende skæres dejen nu ud i firkanter af en passende størrelse. Dette gøres lettest ved at skære strimler og så skære disse i mindre stykker.

9. Flyt forsigtigt hvert stykke dej over på en bageplade med bagepapir og sørg for at klumperne ca. beholder deres firkantede form og at durum mel siden vender opad.

10. Lad bollerne hæve imels ovnen varmes op til 230-250˚ med et fad med vand i bunden (for at skabe damp, hvis man ikke har en dampovn.)

11. Bag bollerne i ca. 20 minutter til de er gyldne og sprøde i overfladen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar