Indbagt pighvar med safran beurre blanc

Ingredienser til 4 personer:

Ca. 400 g. pighvarfilet (anden fastkødet fisk kan bruges)

3-4 gulerødder

2-3 porrer

30 g. smør

4 plader butterdej

Lidt noilly prat

Salt og peber

Evt. lidt kørvel og 2 tomater

Til beurre blanc:

4-5 skalotteløg

1 dl. noilly prat

2 dl. hvidvin

150 g. smør

Et nip safran

Rens gulerødderne og skær dem i lange strimler med en kartoffelskræller. Rens ligeledes porrerne og skær dem i julienne. Brug det hvide og lidt af det grønne. Gulerødder og porrer sauteres i smør på panden, krydres med salt og peber og afkøles.

Skær fisken ud i mindre stykker, salt den og del den i 4 lige store portioner. Rul butterdejspladerne ud i firkanter. Find en form i passende størrelse på ca. 2 dl. Formen pudres med mel og fores med butterdejen idet man lader lidt hænge udenfor til at lukke med. Pas på at der ikke går hul i dejen, sker det, kan der lappes lidt med lidt overflødig dej.

Herefter lægger man en skefuld af grøntsagsblandingen ned i formen, lidt fisk, en skefuld grøntsager og afslutter med fisk. Endelig stænker man lidt noilly prat ned i formen og lukker den forsvarligt med den dej som hænger udenfor.

Nu vendes kalorius ud på en smurt bageplade. De kan laves i forvejen og stilles på køl indtil de skal bruges (samme dag). Når de skal serveres pensles de med æg og sættes i en 200˚ varm ovn i ca. 25 minutter.

Sovsen gøres på følgende måde: Skalotteløgene hakkes fint og sættes over i en lille gryde med hvidvin og noilly prat. Lad det koge ind til der er ca. ¾ dl. tilbage og si det. Hertil kan sovsen forberedes i forvejen. Når fisken er klar varmes væsken op, safranen kommes i og man pisker det kolde smør skåret i mindre stykker ind i sovsen. Herefter må den kun lige varmes op næsten til kogepunktet. Kommer den til at stå og koge vil den skille.

Anret den lune indbagte pighvar på en tallerken med lidt sovs omkring og pynt evt. af med et par kviste kørvel og små strimler af tomat, som først er flået og udkernet.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar