Baronens baconbøffer

Ingredienser:

4 spsk. rasp

1 ¼ dl. vand

1 tsk. salt

lidt peber

400 g. hakket oksekød eller kalvekød

1 æg

ca. 8 skiver bacon

ca. 8 skiver mild ost

Sauce:

250 g. friske champignoner

1 spsk. smør

citronsaft

evt. lidt hvidvin

3 dl. piskefløde eller kaffefløde

evt. meljævning

Serveres med kogte ris og tomat/agurk salat – eller anden salat

Fremgangsmåde:

Rasp, vand, salt og peber røres sammen. Står og trækker ca. 10 minutter. Bland nu det hakkede kød i og rør det godt sammen med ægget.
Form farsen til 8 boller, der trykkes lidt flade og ombindes med baconskiver, som holdes fast med en tændstik.
Steg bøfferne i smør. Få minutter før bøfferne er færdigstegte, lægges en skive ost på bøfferne. Bøfferne steger nu færdig, til osten er let smeltet/cremet
Champignonsauce:
Rens og hak champignonerne groft. Let steg dem i smør, tilsæt salt, citronsaft og evt. lidt hvidvin. Lad det stå og små simrer lidt. Tilsæt så fløde og jævn evt. saucen, som endelig smages til.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar