Ingredienser:
4 spsk. rasp
1 ¼ dl. vand
1 tsk. salt
lidt peber
400 g. hakket oksekød eller kalvekød
1 æg
ca. 8 skiver bacon
ca. 8 skiver mild ost
Sauce:
250 g. friske champignoner
1 spsk. smør
citronsaft
evt. lidt hvidvin
3 dl. piskefløde eller kaffefløde
evt. meljævning
Serveres med kogte ris og tomat/agurk salat – eller anden salat
Fremgangsmåde:
Rasp, vand, salt og peber røres sammen. Står og trækker ca. 10 minutter. Bland nu det hakkede kød i og rør det godt sammen med ægget.
Form farsen til 8 boller, der trykkes lidt flade og ombindes med baconskiver, som holdes fast med en tændstik.
Steg bøfferne i smør. Få minutter før bøfferne er færdigstegte, lægges en skive ost på bøfferne. Bøfferne steger nu færdig, til osten er let smeltet/cremet
Champignonsauce:
Rens og hak champignonerne groft. Let steg dem i smør, tilsæt salt, citronsaft og evt. lidt hvidvin. Lad det stå og små simrer lidt. Tilsæt så fløde og jævn evt. saucen, som endelig smages til.