Heibergs dessert chokoladekage

 

200 g. mørk 70% chokoladeChokoladekage

100 g. usaltet smør

3 spsk. mel

Ca. 5 past. æggeblommer

Ca. 5 past. æggehvider

110 g. sukker

 

Chokoladen hakkes og smørret skæres i tern. Begge dele smeltes sammen over vandbad. Her må chokolademassens temperatur ikke overstige 50 grader. Æggehviderne piskes stive, og sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Vend forsigtigt æggeblommerne i chokolademassen og vend også en lille del af de piskede hvider heri. Når massen er jævn, vendes resten af hviderne i. Melet sigtes i til sidst.

Del chokolademassen i to og stil den ene halvdel til side i en separat skål. Resten af dejen fyldes i 8-10 ca. små cocotter, som i forvejen er penslet med smeltet smør og drysset med sukker. Bag kagerne i ca. 7 min. ved 185 gradet. Lad dem afkøle helt, inden de vendes ud på serveringstallerknerne. Resten af chokolademassen sprøjtes eller smøres på toppen af kagerne.

De kan evt. serveres med is og bærkompot.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar