Mormors luksus lagkage

8 personer:

175 g. mandlerLuksus lagkage

1 spsk. kartoffelmel

4 æggehvider

170 g. sukker

Smør eller margarine og mel til pladen

Creme:

2 dl. piskefløde

60 g. flormelis

½ dl. mørk sirup

1 tsk. vanillesukker

Pynt:

2½ dl. piskefløde

kakao

Fremgangsmåde:

Smut mandlerne og mal dem i mandelkværnen, bland med kartoffelmelet. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Vend mandlerne i æggehvidemassen. Smør dejen ud som en rund bund på en smurt og melet bageplade.

Bag ca. 25 min. Ved 175˚. Løsn bunden, når den har stået lidt. Når mandelbunden er kold, skubbes den forsigtigt over på et fad.

Kog fløde, flormelis og sirup i en tykbundet gryde. Lad cremen koge ved svag varme under omrøring 20-30 min. Smag til med vanillesukker. Sval cremen af inden den hældes over kagebunden.

Pisk fløden til skum og fordel den over cremen, når denne er helt kold. Sigt kakao over og lad kagen trække i køleskabet ca. 1 time.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar