Fastelavnsboller (Markus Grigo)

Dejlige og helt fantastiske fastelavnsboller.

 

Til 18-20 stk.

100 g. smeltet smør (saltet)Fastelavnsbolle

2 dl. lun mælk

25 g. gær

50 g. rørsukker

1 tsk. salt

Ca. ½ kg. hvedemel

Lidt sødmælk til pensling

Kagecreme:

2½ dl. piskefløde

2½ dl. sødmælk

100 g. rørsukker

1 vanillestang (eller 1 spsk. vanillesukker, husk i så fald at bruge mindre sukker)

6 æggeblommer

30 g. maizena

 

Chokolade overtræk:

100 g. mørk chokolade

½ dl. piskefløde

 

Dejen:

Rør smør, mælk og gær sammen. Tilsæt sukker og salt og rør, til det er opløst. Tilsæt mel og ælt massen til en glat og smidig dej. Kom evt. lidt mere mel i dejen, hvis den bliver for blød. Stil dejen lunt og lad den hæve til dobbelt størrelse.

 

Kagecreme:

Hæld fløde og mælk i en gryde med halvdelen af sukkeret, vanillestangen og marven. Kog blandingen op. Pisk imens æggeblommerne luftige sammen med maizena og resten af sukkeret. Når fløden koger, hælder du den forsigtigt ned i æggemassen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det igennem under piskning, til smagen af mel næsten er forsvundet. Sigt cremen i en skål og dæk den med film. Smør evt. et tynd lang smør på overfladen, mens cremen er lun. Det forhindrer, at der danner sig skind. Afkøl den.

Når bollerne skal fyldes, ruller du dejen ud til en 3 mm. tyk, firkantet flade på et meldrysset bord. Skær den i firkantede stykker på ca. 10×10 cm. Sprøjt eller fordel en smule kagecreme midt på hvert stykke. Fold dejen sammen over cremen, ved at samle de fire hjørner i midten. Læg bollerne på en plade med bagepapir med sammenfoldningen nedad. Lad bollerne hæve igen i ca. 20 min. Pensl dem med en smule sødmælk og bag dem i en forvarmet ovn ved 250˚ i ca. 10 min. Køl bollerne af.

 

Chokolade overtræk:

Smelt chokoladen over vandbad. Lun fløden og rør den sammen med chokoladen til en glad masse. Dyp bollerne i chokoladen og server dem, når chokoladen har sat sig.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar