Baconbøffer på stegte kartofler

Ingredienser:

500 g. hakket oksekød

3 spsk. rasp

1 dl. vand

1 dl. kaffefløde

salt

peber

1 spsk. kartoffelmel

1 æg

lidt timian

1 løg

1 lille glas champignon

8 skiver bacon

12 rå kartofler

salt

peber

1½ dl. kaffefløde

smørklatter

Fremgangsmåde:

Raspen overhældes med vand og kaffefløde og skal trække i 10 minutter.
Imens svitses det hakkede løg og ituskårne svampe i lidt smør. Afsvales. Blandes med rasp, kød, kartoffelmel, æg, salt, timian og evt. peber til en ensartet fars, der stilles koldt i en times tid.
Kartoflerne skrælles, skæres i ret tynde skiver og lægges med lidt salt i et ildfast fad. Overhældes med fløden. Steges på en rist på nederste rille i ovnen ved 200˚ i 15 minutter.
Kødet formes til 8 ovale bøffer. Omkring hver rulles en skive bacon. Bøfferne lægges på de halvbagte kartofler. Sættes atter i ovnen, denne gang på mellemste rille og ved 225˚ i ca.20-25 minutter, til kartoflerne er møre.
Læg tomatskiver i kanten af fadet og pynt med en dusk persille.
Serveres med 3 tomater og persille.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar