Oksemørbrad med gorgonzolasauce

 

clip_image002

Ingredienser til 4 personer:

600 g. oksemørbrad

½ tsk. salt

½ tsk. peber

1 spsk. ekstra jomfru olivenolie

Sauce:

100 g. gorgonzola

1½ dl. marsalavin

40 g. usaltet smør

2 spsk. hvedemel

2 dl. piskefløde

2 tsk. rosenpeberkorn

½ tsk. bordsalt

½ tsk. peber

Kartofler:

800 g. nye kartofler

1 spsk. ekstra jomfru olivenolie

5 blade frisk basilikum

Salat:

200 g. julesalat

50 g. mandler

Fremgangsmåde:

Kartofler:

Rengør kartoflerne og bag dem i ovnen med olie, halvdelen af basilikumbladene, salt og peber. Når kartoflerne er færdigstegte, tilsættes resten af den fint skåret basilikum.

Kød:

Imens kartoflerne bager, rengøres kødet og skæres i regulære bøffer. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne i olie indtil de er halvstegte. Færdigsteg dem i ovnen ved 180˚.

Saucen:

Opvarm fløden til den koger og tilsæt halvdelen af gorgonzolaen. Tilsæt marsala og indkog alkoholen. Bland smør med lidt mel og rør det i saucen. Tilsæt rosenpeberkorn. Indkog saucen og tilsæt salt og peber. Smag til med resten af gorgonzolaen.

Salat:

Del salatbladene og tilsæt fintskåret, ristede mandler. Serveres ved siden af kødet.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar